VNO-NCW Brabant Zeeland
Van Pitch tot realisatie
De organisatie, toen nog bekend onder de naam BZW (Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging), bestond al meer dan 100 jaar en wilde een nieuwe koerswijziging kracht bijzetten door zich een nieuwe naam en huisstijl aan te meten.
Staet van Creatie was 1 van de 3 partijen die gevraagd was om hier vorm aan te geven. Aan de hand van de pitch, werd een keuze gemaakt voor het creatieve bureau, waarmee een langdurige samenwerking werd aangegaan.
Pitch concept
Uit diverse brainstorm-sessies op kantoor, kwamen we bij de kern van de vraag en het dna van VNO. Die hebben we letterlijk gepresenteerd in een koffer vol ingelijste ideeën met de uitnodiging om in een co-creatie deze ideeën samen verder uit te werken.




Co-Creatie
We geloven in een samenwerking waarbij we krachten bundelen. De klant heeft kennis vanuit de organisatie, wij hebben de creatieve kennis vanuit 25 jaar ervaring in het grafische vak. Dat zorgt voor creatieve oplossingen die aansluiten bij en gedragen worden door de organisatie.
Eerste concepten
Vanuit de opgehaalde input zijn we aan de slag gegaan met de eerste concepten voor het nieuwe logo, waarin de eerste aanzet wordt gedaan voor definiëring van kleur en vorm.

Het oude beeldmerk bestond uit een gestileerde leeuw met daarin de provincies Zeeland en Brabant in verwerkt. Dit beeldmerk is als basis gebruikt bij deze concepten.

Conceptkeuze
Uit de ideeën komt een sterke voorkeur voor een concept waarbij de netwerk-gedachte van de organisatie naar voren komt. VNO zet aan, creëert een begin, verbindt, versterkt en vertegenwoordigt. Het is een organisatie die tussen de ondernemers wilt staan en oog heeft voor de zaken die spelen. VNO is maatschappelijk betrokken. Het gaat niet om VNO maar juist alles om haar heen. VNO faciliteert.
De negatieve ruimte rondom de letters ‘VNO-NCW Brabant Zeeland’ vormen losse elementen, bouwstenen, die worden gebruikt in de vormgeving, zoals in patronen en opbouw van illustraties en projectlogo’s
Van lancering nieuwe huisstijl tot realisatie middelen
Een unanieme keuze over het logo was het startsein voor het uitwerken en definieren van kleuren en lettertypen en dit vast te leggen in een huisstijl handboek. Het daadwerkelijk naar buiten brengen van de nieuwe huisstijl, gebeurde tijdens een algemene leden vergadering. Om de leden en alle betrokkenen fysiek kennis te laten maken met de nieuwe huisstijl, hebben we promotiemiddelen ontworpen en gerealiseerd zoals een corporate folder, speerpuntenbrochure, kladblokje, penbedrukking, visitekaartjes, presentatiemap en een nieuwjaarskaart. Nog steeds zijn we hun creatieve partner en hebben we de afgelopen jaren veel communicatiemiddelen gemaakt.